BEZOEK UIT AMERIKA

Onlangs hebben wij bezoek gekregen uit de Verenigde Staten. In 1920 emigreerde Antje Alphenaar-Luijendijk met haar vier zonen naar Amerika. Het verhaal van die emigratie staat beschreven in het boek “Verhalen en foto’s uit de Stamboom van Zuidland” . Een kleindochter van zoon Adrian Alphenaar kwam met haar gezin vanuit Michigan, USA, naar Zuidland om […]

Onlangs hebben wij bezoek gekregen uit de Verenigde Staten. In 1920 emigreerde Antje Alphenaar-Luijendijk met haar vier zonen naar Amerika. Het verhaal van die emigratie staat beschreven in het boek “Verhalen en foto’s uit de Stamboom van Zuidland” .

Een kleindochter van zoon Adrian Alphenaar kwam met haar gezin vanuit Michigan, USA, naar Zuidland om de geboorteplaats en roots van haar opa en overgrootouders te ervaren. Ze kregen van Arjen een 2 uur durende rondleiding door het dorp en brachten daarna een bezoek aan het Blushus.

Adrian (Adrianus) Alphenaar werd geboren aan de Breedstraat 9 waar tot voor kort het reisbureau zat en nu een kapsalon is. Adrian’s vader, Willem Alphenaar, begon in dit pand in 1901 zijn eigen schoenmakerswinkel. Adrian is op de oude foto de jongste en zit naast zijn moeder.

Op de dorpsfoto staat Nancy Westendorp-Alphenaar met haar zoon Michael op de Breedstraat.

Wist u dat wij ook een (Nederlandstalig) boekje te koop hebben met daarin een wandeling door Zuidland.
Op verzoek geven wij ook rondleidingen; ook Engelstalig.