De vereniging

Exposities

De Slandse Jaarmarkt vindt traditioneel plaats op de tweede zaterdag in september.
Het is een traditie die vermoedelijk al eeuwen op die dag plaatsvind. Vroeger (19e eeuw) was de jaarmarkt vergezeld van een kermis en was de Slandse Jaarmarkt in heel de regio beroemd en (volgens sommigen ook berucht vanwege het vele alcoholgebruik) werd zeer druk bezocht. De Kermis werd in 1914 door de toen aangetreden gereformeerde gemeenteraad afgeschaft.

Sinds de oprichting van de Historische Vereniging Zuytlant worden er regelmatig exposities gehouden. Deze vindt ook traditioneel tijdens de Jaarmarkt plaats in de Dorpskerk (Hervormde Kerk).
Standaard is er een foto expositie rond een centraal thema. Tevens worden er de jaarkalender, publicaties en andere spulletjes verkocht, kunt u voorwerpen uit onze collectie bewonderen en natuurlijk een praatje maken met bestuur en vrijwilligers.
Ook kunt u terecht bij onze stand van de Stamboom van Zuidland, voor alles over de genealogische geschiedenis van Zuidland.

Als u de Jaarmarkt heeft moeten missen, geen paniek, wij exposeren nogmaals enige tijd later in het atrium van Bernissesteyn (let op onze aankondigingen op deze website en onze Facebookpagina) en ook kunt u op dinsdagmiddagen terecht in het Blushus.

exposities

Laatste expositie berichten

Zuidland herdenkt slachtoffers Watersnoodramp 1953

Zuidland herdenkt slachtoffers Watersnoodramp 1953

De gemeente Nissewaard staat op 1 februari uitgebreid stil bij de Watersnoodramp van 1953. In Zuidland vielen in de nacht van 31 januari – 1 februari 21 slachtoffers te betreuren. Tijdens een aantal momenten staan het gemeentebestuur, waterschap Hollandse Delta, de...

Expositie

Expositie

Net als de jaarmarkt op de tweede zaterdag van september een eeuwenoude Zuidlandse traditie is, is de expositie van de Historische Vereniging in de Dorpskerk aan de Kerkstraat op diezelfde dag inmiddels ook een traditie geworden.Er bestaat tevens gelegenheid om...