Boek over Zuidland

Arjen Buikstra is bezig met een boek over de Zuidlandse fotograaf Jan Gerardt Bloem die op het Beneen een foto-atelier had van 1893 tot 1930. Hij is echter vooral bekend is vanwege zijn vele prachtige foto’s van het Zuidland rond 1900. Het boek zal in het najaar van 2024 moeten uitkomen en Arjen is nog […]

Arjen Buikstra is bezig met een boek over de Zuidlandse fotograaf Jan Gerardt Bloem die op het Beneen een foto-atelier had van 1893 tot 1930. Hij is echter vooral bekend is vanwege zijn vele prachtige foto’s van het Zuidland rond 1900.
Het boek zal in het najaar van 2024 moeten uitkomen en Arjen is nog op zoek naar meer foto’s van Bloem. Hij roept iedereen op in oude fotoboeken te kijken of daar nog bijvoorbeeld kabinetfoto’s (kleine portretfoto’s op karton) of portretfoto’s als ansichtkaart (veelal staat de naam van Bloem geprint of gestempeld op de achterzijde) in zitten.

Ook de dorpsfoto’s van Bloem worden nog gezocht, veelal herkenbaar aan het woordje Zuidland dat onderaan de foto’s in de foto staat geschreven.
Wie Arjen kan helpen kan contact opnemen via info@stamboomvanzuidland.nl

Een ieder wiens ingezonden foto(‘s) wordt gebruikt, maakt kans op een gratis boek.