Aanwinsten

Ons Blushus aan de Willemstraat is voor velen een tijdmachine. Een plaats om even terug te gaan in de tijd en herinneringen op te halen aan oude foto’s en spulletjes uit uw eigen jeugd en leven, of dat van uw (groot)ouders. Deze verzameling herinneringen danken we aan iedereen die deze spullen heeft gebracht. Daar zijn […]

Ons Blushus aan de Willemstraat is voor velen een tijdmachine. Een plaats om even terug te gaan in de tijd en herinneringen op te halen aan oude foto’s en spulletjes uit uw eigen jeugd en leven, of dat van uw (groot)ouders.
Deze verzameling herinneringen danken we aan iedereen die deze spullen heeft gebracht. Daar zijn we zeer dankbaar voor. Vooral foto’s, dia’s, boekjes en Zuidland gerelateerde artikelen zijn altijd welkom. Gooit niets weg, maar kom vooral langs en biedt het ons aan.

De afgelopen periode zijn er ook weer mooie aanwinsten.
Ook deze keer weer veel spullen gebracht zoals, pop, Watersnood servies, oorkonde, pijpen, sleutelhanger, sigarettenpijpje, passerdoosje, knopen, maatfles, zakdoekjes, spiegeltjes, spellen, gasbrandertje, tegeltjes, klompen, Zand-Zeep en Soda rekje, vergiet, trouwteksten, bretels, handwerkjes, stoof , pijpenrekje, Bijbels, Psalmenboekje, pennen, Verkade kwartet, accordeon, herdenkingskandelaar, boeken, kaarten, Melk theems, zekel, zicht, zwing, gareel, dissel, juk, pootspade, kacheltje, diverse blokkendoosjes, archieven, foto’s, dierenalbums, albums met sigarenbandjes, koolschaaf, diverse oud gereedschap, kaartspel, diverse lintjes en medailles en diverse spullen van de EHBO.

Met dank aan de schenkers, te weten de dames C. v.d. Nol-Zevenbergen, C. Zevenbergen-Nieuwenhuizen, Carin Schenk, C. de Hoog, Lia v.d. Velde, de heren J. Romein, L Noordam, J v.d. Steen, van Oyen, J. van Seventer en de Erven Zevenbergen.

Zoals u bij de Aanwinsten ziet staan hebben we het “Watersnood” servies gekregen. Dit servies kregen de vrouwen die lid waren van de Nederlandse Christen Vrouwenbond na de watersnoodramp van 1953. We hadden al 1 kop en schoteltje in ons bezit, maar nu kregen we het complete servies waar we natuurlijk erg blij mee zijn. Ook kregen de vrouwen er een soort oorkonde bij. Ook die is in ons bezit. Kom gerust eens kijken naar deze mooie aanwinsten. Uw Archivaris